Vrede vinden in en met jezelf; afstemmen op je gevoel.

Tot de Corona crisis zochten we ons geluk vaak buiten onszelf. Nu zijn we mede door de quarantaine, aan het leren het geluk in ons zelf te vinden. Je kunt je pas gelukkig voelen als je vrede hebt met de situatie waarin je zit; met het lichaam dat je bewoont, met alle mooie en minder mooie kanten. Als alles er mag zijn zoals het is. In het woord tevreden zit ook die vrede. Als alles goed is zoals het is. Daar hoort ook vertrouwen bij naar mijn idee. Kan je erop vertrouwen dat alles wat zich nu aandient, goed is zoals het is?! Kan je er vrede mee hebben?! Stel jezelf daarbij ook eens de vraag waar je dankbaar voor bent. Vertel het eens hardop tegen jezelf en voel het in je hart. Als je dit kunt, dan bereik je die vrede en begint het genieten. Dan ga je ook de positieve kanten van de situatie zien.

Als je alle nare dingen die je overkomt ziet als leermomenten, haal je er altijd iets positiefs uit. Een flinke persoonlijke crisis is achteraf gezien vaak het beste wat je op dat moment kon overkomen. Het zorgde ervoor dat het roer omging. Zonder die crisis was dat misschien nooit gebeurt en was je oeverloos door blijven lijden, dan zou er geen verandering plaats hebben gevonden in je leven. Iedereen die wel eens een burn-out of ernstige ziekte heeft meegemaakt weet dit. Er valt altijd een les te leren of er worden je nieuwe kansen geboden.

Welke kansen biedt deze crisis jou? Waar geniet je nu meer van, waar je eerst geen aandacht voor had? Welke positieve dingen zijn er de afgelopen weken gebeurt in jouw leven? Hoe kan je gebruik maken van deze crisis om tijd te maken voor wat je altijd al wilde? Ook deze Corona crisis biedt ons kansen. Je hoeft dingen niet meer te doen zoals je ze altijd al deed. Je mag het anders gaan doen. Wat zou jij het liefste anders zien of doen? Wat is daarvoor nodig? Welke eerste kleine stap in die richting kan je nu al maken? Doe wat mogelijk is op dit moment. Iedere nieuwe stap die je zet draagt bij aan het veranderen van jouw werkelijkheid. Volg je gevoel, luister naar je hart, vat moed en verander net zo lang totdat je te-vrede bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *