Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach geeft een kortdurende vorm van ondersteuning aan kinderen die door omstandigheden op sociaal en/of emotioneel gebied wat minder lekker in hun vel zitten.

Kinderen worden gestimuleerd om hun eigen oplossingen te bedenken en hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Door coaching voorkom je verdieping van problematiek en geef je kinderen een kans om zich weer ongestoord verder te kunnen ontwikkelen.

Coaching helpt je om je doelen helder te krijgen. Stap voor stap werken we samen naar dat doel toe. Het is vaak makkelijker te zeggen wat je niet wilt, dan wat je wel wilt. Het niet weten hoe je jouw situatie het beste kunt oplossen geeft stress, vermoeidheid en frustratie.

Coaching geeft moed, vertrouwen, energie en plezier om situaties op een andere manier aan te pakken, stap voor stap. Als jij verandert, verandert de omgeving met je mee.

Een probleem is niets anders dan een doel dat je nog niet behaald hebt.

Wat is mijn werkwijze?

Als mijn verhaal je aanspreekt en je jezelf of jouw kind in het bovenstaande herkent, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

In een gratis kennismakingsgesprek van maximaal een half uur kunnen we elkaar beter leren kennen en kunnen we bespreken wat ik voor jullie kan betekenen. Daarna volgt een startgesprek met beide ouders van 1,5 uur waarna de coaching kan beginnen.

Na een drietal coaching sessies van een uur spreken we een tussenevaluatiegesprek af om verdere koers uit te zetten met elkaar, zodat we een indicatie kunnen krijgen van wat er nog nodig is.

Mocht daar behoefte aan zijn, dan kunnen we ook samen in gesprek gaan met de school/leerkracht van jullie kind.

Ik kom ook op locatie

Is het niet mogelijk om naar mij toe te komen of geeft het jullie of jullie kind een veiliger gevoel om mij bij jullie thuis uit te nodigen, dan kan dat binnen een redelijke afstand van Hoorn.