Jouw passie is misschien wel het belangrijkste

Elke leerling heeft recht op een gemotiveerde leerkracht die met een positief gevoel voor de groep staat.
De kwaliteit van het onderwijs wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de klik met de leerkracht.

Leraren die zin in hun werk hebben en met plezier, passie en inzet voor de groep staan, zorgen ervoor dat kinderen met plezier naar school gaan.

Soms gaat je werk niet zo vanzelf en heb je behoefte aan steun, begrip en individuele begeleiding.

Stel:

  • dat je al jaren voor de groep staat. Je hebt altijd met veel plezier gewerkt maar opeens merk je dat je werkplezier verdwijnt. Je hebt het gevoel niets meer goed te kunnen doen in de ogen van de leerlingen, ouders of collega’s. Je wordt onzeker en gaat met tegenzin naar je werk.
  • je loopt steeds tegen gedrag van kinderen aan waar je maar niet mee uit de voeten kunt. Het lijkt wel of bepaalde kinderen alleen bij jou dat gedrag vertonen en je zou graag willen uitzoeken hoe dat komt.
  • je staat voor een groep waar hoogbegaafde /slimme kinderen in zitten. Je weet niet goed hoe je ze uitdagend werk kan bieden, welke begeleiding je ze kunt geven om tot leren te laten komen of je hebt vragen over specifiek gedrag.

Herken je dit?

Herken je iets van jezelf in het bovenstaande? Twijfel niet en neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Dan bespreken we de situatie en zoeken we samen een oplossing.
Tot snel.