Zie de crisis als een kans; de geboorte van iets nieuws!

Het Coronavirus krijgt het voor elkaar om ons, in een hele korte tijd, verbonden te laten voelen met elkaar. De negatieve gevoelens die we hebben met betrekking tot dit virus kent iedereen wel maar laten we ook eens kijken wat het ons brengt. Als je er gevoelig voor bent, kan je voelen dat er verandering in de lucht hangt. Zoals het voorjaar zich aankondigt door de knoppen aan de bomen, zo voel je ook een warme verbinding groeien tussen onze harten. We mogen onze oude manier van leven achter ons laten. Onze gejaagdheid, op de tenen lopen. Het altijd maar bezig zijn met het leven buiten ons zelf. Het virus dwingt ons nu naar binnen te gaan letterlijk maar ook een kijkje te nemen binnen in ons hart. Te voelen wie of wat er belangrijk is in ons leven. Natuurlijk voelt iedereen zich af en toe een beetje bang voor het onbekende; dat hoort bij veranderingen en dat geeft niets. Laat de angst alleen niet je leven beheersen. Hoe doe je dat: Door de angst onder ogen te komen, er niet voor weg te lopen. Voel de angst, sta erbij stil, spreek erover met de mensen waar je van houdt. Vertel wat het met jou doet en laat het los. Je bent niet je angst. Het gevoel komt en gaat ook weer weg net als de golven van de zee. Neem een diepe ademteug, hou je adem even vast terwijl je de angst voelt en blaas hem heel langzaam weer uit en laat het bange gevoel los. Als je dat een paar keer achter elkaar doet, zal je merken dat het minder word of zelfs verdwijnt. Als je je hierop focust en je gedachten even laat voor wat het is, rust neemt om even bij jezelf te zijn, zoals een moeder haar kind geruststellend op schoot neemt, dan voel je de liefde voor jezelf en later ook voor de ander groeien in je hart. Liefde overwint altijd! Als je die liefde durft te voelen, dan pas ervaar je echte vrede in jezelf. De tegenhang van angst is namelijk liefde. Durf te vertrouwen op je gevoel. We komen na de crisis als een mooie vlinder tevoorschijn uit deze cocon periode let maar op.

Na de crisis zullen we massaal uitgedaagd en verleid worden om terug te keren naar het oude bekende systeem en de rol die we daarin vervulden. Trap er niet in! Kijk nu goed wat je werkelijk nodig hebt. Je kunt niet op vakantie, geen luxe artikelen kopen, niet uit eten of naar de kroeg, het werk staat op een laag pitje of gebeurt vanuit huis. Kijk eens hoe heerlijk moeder aarde dat vindt. De wateren worden schoner, de luchtkwaliteit verbetert zienderogen en wees eerlijk; zelf krijg je ook meer lucht. Laten we ons dit goed realiseren en ook onthouden. Door het thuiszitten zijn we aan het bijtanken van al dat harde werken. Wat heb je nou eigenlijk nodig om prettig te kunnen leven? Zie je hoe belangrijk de mensen in je directe omgeving voor je zijn?! Hoe fijn voelt het om iets voor iemand anders te kunnen doen! Je hoeft het maar te vragen en mensen geven het je zomaar vanuit hun hart. Hartverwarmend vind ik het.

Als je nu thuis zit en bang bent zakelijk alles te verliezen wat je opgebouwd hebt, parkeer dan nu even je zorgen en maak even tijd vrij om na te denken waar jij nou echt goed in bent. Waar liggen jouw talenten? Wat doe jij van nature met gemak, zonder al teveel moeite? Waar word je blij van? Als je dat echt niet kunt bedenken, kijk dan waar je als kind het liefste mee speelde of wat je het liefste deed? Doe daar eens wat meer van en verwonder je over wat je ervoor terug gaat krijgen. Luister naar je gevoel en vertrouw daarop. Kijk hoe jij je in deze situatie nuttig kan maken voor de mensen om je heen. Reik uit en verbind je vanuit je hart met mededogen en vertrouw erop dat dit mooie dingen gaat brengen voor jou. Doorleef de crisis, vecht er niet tegen maar leer ermee omgaan, accepteer het. Zie het als een kans, een transformatieproces. Stel je koers bij en ga doen waar je echt je bed voor uit wilt komen. Wat wil jij geboren laten worden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *