Hoe gaat het ècht met je? Tijd om oude boosheid, pijn of verdriet los te laten.

Gister was ik op bezoek op de eerste harthulp van het ziekenhuis. De verpleegkundige vertelde dat ze het die dag razend druk hadden. “Ik weet niet wat er aan de hand is maar het is een gekkenhuis” waren haar woorden. Het lijkt wel alsof er “iets in de lucht” zit. Zulke opmerkingen maken dat ik mij afvraag welke ‘hartsaangelegenheden’ er nu aandacht nodig zouden kunnen hebben…

Je kunt op een nette manier afstand genomen hebben van mensen in je leven maar dat wil niet zeggen dat je de pijn die dat doet goed hebt doorvoelt. Vaak stoppen we het pijnlijke gevoel weg. We verdoven of verdringen het of we vluchten ervoor weg. Die negatieve gevoelens kunnen dan onderhuids aanwezig blijven totdat je de tijd neemt om ze te doorvoelen. Blijkbaar is het daar nu de tijd voor.

Als je een “band” hebt of hebt gehad met iemand, dan bestaat die band niet alleen woordelijk maar ook in energie. Het is een hartsaangelegenheid. Een ‘goede band’ hebben betekent dat je een goed/warm/liefdevol gevoel ervaart bij die persoon. Je bent graag bij elkaar. Als die band door omstandigheden woordelijk bewust wordt verbroken, bestaat hij vaak nog in de energie. Je kunt zelf voelen of je iemand echt hebt losgelaten door te voelen wat het met je doet als je over die persoon praat met iemand.

Voel je nog boosheid, pijn of verdriet? Dan is het raadzaam om daar iets aan te gaan doen. Oude boosheid, pijn of verdriet wat geactiveerd wordt is op de lange termijn ziekmakend. Het is daarom heel gezond om af en toe eens even tijd vrij te maken om te voelen hoe het nu ècht met je gaat om je koers bij te stellen. Deze corona-periode waar we nu in zitten zorgt dat daar tijd voor is. Op de lange termijn levert ons dat gezondheidswinst op als we nu loslaten wat losgelaten mag worden. Wil je hier begeleiding bij, dan ben je welkom in mijn praktijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *