Tijd voor bewustwording, tijd voor verandering.

Voor het covid-19 virus hebben we lange tijd geleefd op een manier waarbij de buitenkant niet overeen kwam met hoe we ons van binnen voelden. We leerden van huis uit om “de vuile was niet buiten te hangen”. Of om “de schone schijn” op te houden. Met de komst van Facebook deelden we meestal alleen de leuke momenten van ons leven. Wat op zich natuurlijk heel verbindend kan werken, alleen als het niet goed met je ging, wist niemand het. We stopten onze emoties weg of vluchtten ervoor weg in alcohol, drugs, harder werken, netflixen, extremer sporten etc. Stelde iemand jou wel eens de vraag hoe het ècht met je ging? Zelden toch? Het voelde niet als ‘in evenwicht’, het voelde uit balans. Je voelde je ook niet helemaal gezien. Hoe bewust leefde je eigenlijk?

Door het Covid-19 virus werd er op de rem getrapt. Net op tijd, denk ik wel eens, want we waren aardig op weg om ons lichaam en de aarde te vernielen. Geen politicus zou het voor elkaar hebben gekregen maar het virus schudde de hele wereld wakker. Opeens ziet ons leven er heel anders uit. Geen vanzelfsprekendheden meer. Niet op de automatische piloot door kunnen gaan. Nu zijn we aan het leren om samen te werken, voor elkaar te zorgen en rekening te houden met elkaar. We hebben meer rust en dat voelt goed.

Dat brengt mij bij de vraag: Klopt hoe jij je voelt, bij hoe je je naar buiten toe laat zien? Zo binnen, zo buiten? Leef je eerlijk en oprecht vanuit verbinding? Leven vanuit eigenbelang of macht is niet meer passend in deze tijd. Het roer gaat om. Ieder-voor-zich lukt het ons niet. We zullen moeten samenwerken in het belang van de overleving van de mens en de aarde. Doe waar je goed in bent en doe het met hart en ziel. Maak nieuwe verbindingen met mensen waar je je goed bij voelt. Kies bewust voor een positieve verandering, zodat je weer zelf aan het roer van je eigen leven komt te staan. Leef gezond en laat zien of weten waar je goed in bent. Deel. Als jij het doet, durft een ander het misschien ook!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *