Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Waarom loop ik steeds tegen dezelfde situaties aan? En…Hoe kan ik dat dit jaar anders aan gaan pakken?

Vraag jij je dit ook regelmatig af? Dan is het geen toeval dat juist jij nu dit bericht gaat lezen. Het valt je toe en het is een uitnodiging om op zoek te gaan naar inzichten in jezelf. Ik help je graag een stukje op weg door je te vertellen hoe ik het aangepakt heb, want het voorleven en anderen begeleiden op hun weg is waarom ik hier ben.

Als je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt in je leven, dan is het de bedoeling dat je daar iets mee gaat doen. Daar zit een les in. Je staat waarschijnlijk niet te popelen om hieraan te beginnen, maar het is de moeite waard om deze uitdaging aan te gaan. Alleen zó kom je verder en krijg je inzicht in jezelf. Er alleen over nadenken is niet genoeg. De hele cirkel van Denken-Voelen-Doen moet een keer doorlopen worden voordat je er echt iets van geleerd hebt en tot inzicht bent gekomen. Waarschijnlijk heb je er al lang genoeg over nagedacht en weet je niet goed hoe je bij je gevoel uit moet komen. Iets voelen, betekent dat je geraakt wordt door iets of iemand. Dat is een aanwijzing. Wat raakt jou op dit moment? Daar mag je mee aan de slag. Het uitspreken van je gevoel zorgt ervoor dat je bewuster wordt van wat er van binnen bij je speelt. Kies hiervoor met zorg een persoon uit die goed naar je kan luisteren. Geparkeerde gevoelens vragen nu om aandacht. Door ze die aandacht te geven, komt er meer ruimte en dus lucht in je leven. Het “doen” is met vallen en opstaan. Fouten maken en ervan leren. Onthouden wat wèl heeft gewerkt en daar meer van doen. Op deze manier laat je oude pijn los en loop je een stuk lichter verder op je pad. Lichter leven; dat is een mooi voornemen voor het nieuwe jaar. Daar help je niet alleen je zelf maar ook je kinderen mee.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *