Leven in het hooggevoelige 5G tijdperk; even een update.

Kinderen komen pas echt aan hun eigen ontwikkeling toe, als jij als ouder stappen gaat zetten om tot groei te komen in je eigen ontwikkelingsproces. Onafhankelijk van de leeftijd. Je blijft tenslotte altijd het kind van je ouders. De kinderen die je hebt gekregen werden niet zomaar per ongeluk bij jou geboren. Jullie hebben iets van of met elkaar te leren. De meeste kinderen die nu leven, hebben snellere hersenverbindingen dan hun ouders. Vergelijk het maar met de ontwikkeling van de telefoon/computer. Mijn ouders begonnen hun leven met een telefoon aan een draadje. Zij hebben de ontwikkelingsstap gemaakt om een draadloze huistelefoon te kopen en lopen nu met hun prepaid-mobieltje buiten als ze het huis verlaten. Ze gebruiken hem niet echt, alleen voor nood. Ik heb dezelfde ontwikkeling doorgemaakt met hen, alleen ik heb een smartphone met veel meer functies, met een abbonnement en meer data erop dan ik gebruik. Mijn kinderen zijn ingestapt in het mobiele telefoontijdperk en weten al veel meer te doen met de data die op hun telefoon zit.

Zo is het ook met onze persoonlijke ontwikkeling. Onze kinderen kunnen ons al heel jong meer leren over de werking van allerlei apparaten. Al heel snel loop je als ouder tegen de lamp als jouw ego in de weg staat en je geen hulp durft te vragen aan je kinderen. Zij wachten geduldig totdat je het bijna opgeeft en al in staat bent om een nieuw apparaat te kopen, om met de vraag te komen; “Zal ik misschien even helpen?” Als je op dat moment jouw ego en trots opzij kunt zetten, kan je dat een hoop geld besparen. Dat is de les die je leert in de oppervlakkige levenslaag. Maar diezelfde les krijg je ook op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling; de diepere levenslaag. De generatie van de telefoon aan een draadje is geboren in de tijd dat de mensen aan het overleven waren. Na de oorlog moest er hard gewerkt worden om het land weer op te bouwen. Mensen hadden trauma’s te verwerken en er was niet veel tijd en aandacht voor het kind. Kinderen waren een goede oudedagsvoorziening. Toch werden er ook toen al hele gevoelige kinderen geboren. Kinderen hadden alleen toen letterlijk geen recht van spreken. laat staan dat er empatisch op gevoelens gereageerd werd. Die telefoondraad-generatie, die de komst van de mobiele telefoon mee zou maken, was dus al gevoeliger aangelegd om die stap te kunnen maken. Ze kregen kinderen waarbij er aan tafel in het gezin wèl gesproken mocht worden en het kind de gelegenheid kreeg om zich te uiten. Er werd vaker naar je geluisterd als kind. Natuurlijk moest je tijdens het journaal en het lezen van de krant wel je mond houden omdat dat dé informatie voorziening van de ouders was. Er was tenslotte nog geen internet. De mobiele-telefoon-ouders met draadje waren in eerste instantie niet van plan om een mobieltje voor onderweg te kopen. Pas toen er gezondheidsproblemen dreigden en het handig bleek om bereikbaar te zijn, namen ze hem mee als ze de deur uit gingen. Weliswaar met een lege batterij of uit, maar hij zat in de tas of jaszak. De kinderen van deze generatie probeerden hun ouders te duwen in de nieuwe ontwikkelingen. “Koop een DVD-speler”,”Neem ook een computer in huis”,”Een tablet zou zo handig voor jullie zijn”, “Met een smartphone heb je alles altijd binnen handbereik”. Sommige ouders hadden aan zichzelf gewerkt en wilden bijblijven maar bij sommige ouders zat het hoofd te vol met pieker-gedachten, overlevingsstress of zorgen om ziekten. Deze groep haakte af. Het merendeel van die generatie was grootgebracht met de overtuiging; “Het zal mijn tijd wel duren”. Hulp zoeken, als je vastliep met jezelf, was er niet bij want; “Wat zouden de buren daar wel niet van denken”. De volgende generatie( die van de computer), up-daten hun computer en bij stress, ziekte en burn-out, up-daten ze zichzelf. Zo zorgen zij voor meer ruimte in de computer en in hun belevingswereld.

De generaties die nu leven gaan een 5G verbinding meemaken. Dat betekent voor de ouders van nu, dat er een sprong in de ontwikkeling gezet mag gaan worden. Als je nu nog met oud zeer rondloopt, is een consult dokter niet meer genoeg. In deze tijd is er meer nodig. We gaan ontdekken dat we niet alleen bestaan uit een fysiek lichaam en een psyche maar dat we ook een ziel hebben en een zielsgevoel. Om je leven te kunnen leven waarvoor je gekomen bent, mag je leren luisteren naar dat zielsgevoel. Dat betekent dat je je ego mag bedanken voor zijn leidende rol die hij gespeeld heeft in jouw leven. Dat je vanaf nu meer mag gaan luisteren naar en gaan doen wat goed voelt voor jou. 5G verbindt iedereen met elkaar over de hele wereld. We gaan dus een eenheid vormen met elkaar als mensheid. Dat mag je gevoelsmatig dus ook zo gaan ervaren. Er zijn voor elkaar, elkaar helpen, zorg dragen voor elkaar en voor onze planeet. Contact maken gaat beter en sneller dan ooit met 5G. We zitten niet meer alleen aan een kabeltje met onze computer maar maken verbinding met de ruimte; met satellieten. Gevoelsmatig mogen we dus ook nieuwe verbindingen aan gaan leggen om aansluiting te kunnen vinden en gevoel te laten stromen. Dat betekent blokkades opruimen, uit het hoofd naar het hart want als je alles in je hoofd probeert op te lossen, raakt je hoofd oververhit waardoor je even “uit” moet, waarna je weer opnieuw op mag starten. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat er kinderen zijn die gedachten van volwassenen op kunnen pikken. Ook dat heeft met de nieuwe verbinding te maken. Let dus op je gedachten en je woorden, want in het 5G tijdperk we voelen de boodschap al voordat hij uitgesproken is. Zo snel gaat communiceren in deze nieuwe tijd. Tijd voor een update?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *